ONDERZOEK

Welke onderzoeken zijn er mogelijk?

Biomechanisch onderzoek

Tijdens het biomechanische onderzoek wordt de mobiliteit in je gewrichten gemeten en worden je spieren op lengte en kracht getest.

Dankzij dit onderzoek kunnen we spierproblemen zoals bijvoorbeeld een spierverkorting of spierzwakte, of problemen in je anatomie zoals een beenlengteverschil of een scoliose in je rug opsporen.

onderzoek
(Foto: BORGinsole)

Stap- en loopanalyse

Met een high speed camera  word je gefilmd terwijl je stapt of loopt op de loopband. Daarna analyseer ik je beelden in detail en stel ik een podologisch rapport op dat zal helpen bij het bepalen van de oorzaak van je klachten.

Schoenadvies

Een grondige screening van je schoenen is nodig in functie van je dagelijkse activiteiten en je sportbeoefening. Schoenen vormen de basis van je houding en verkeerde schoenen dragen heeft een grote invloed op de rest van je lichaam.

Hiervoor zal ik het slijtagepatroon en de stevigheid van je schoenen analyseren. Dit zal ons heel wat informatie geven over de oorzaak van je klachten. Het schoenadvies is voor kinderen anders dan voor volwassenen en sporters.

Zooltherapie

Een belaste 3D-voetscan met behulp van de 3D-digitizer vormt de basis voor het vervaardigen van jouw unieke, op maat gemaakte podologische zool.

Deze podologische zool zal je voeten tijdens al je activiteiten zo optimaal mogelijk laten functioneren en corresponderen met hoger gelegen structuren zoals de knie, heup en rug. Hierdoor is het mogelijk om klachten te behandelen in al deze structuren.

Zo gaan we klachten verhelpen en vermijden dat ze terugkomen. Je voeten en de rest van je lichaam komen namelijk perfect in evenwicht en dankzij de podologische zool blijft dat evenwicht behouden.

Een jaarlijkse controle van de podologische inlegzolen wordt aangeraden. Je Borginsole zolen worden dan eventueel aangepast zodat ze hun optimale functie blijven behouden. Zo blijven ze comfortabel aanvoelen en verleng je hun levensduur.

Siliconentherapie

Om pijnlijke en steeds weerkerende eksterogen, eeltpitten, klauwtenen, hamertenen, enz. te voorkomen, maken we een orthese (een hulpstukje) uit silicone om de overdruk weg te nemen en de pijnklachten te verminderen.

vrouw voeten